Fapellet szabadtéri tűzhely megteremti a kiváló főzési és sütési lehetőséget bárhol a szabadban

Tüzelőanyaga első osztályú pellet. A faelgázosítás elvén működő szabadtéri tűzhely a szabályozható lángerő által kiváló bogrács elkészítéséhez éppen úgy, mint a hússütéshez. Egy feltöltés 2 - 3 kg pellettel kb. 1 - 3 óra idejű főzéshez, sütéshez elegendő. A pellet tüzelőanyag megújuló energia, a kinti sütéshez, főzéshez, grillezéshez alkalmazása nagyon gazdaságos.


1. Leírás

A készülék egy fapellettel üzemelő "tűzhely", melynek mobilitása,

könnyű kezelhetősége és magas hatékonysága széles körű

felhasználási lehetőséget biztosít.

Felhasználható: kerti, tábori grillezések, szabadtéri sütés-főzés alkalmával. Különböző, könnyedén átszerelhető kiegészítők segítségével lehetőségünk van bogrács, lávaköves grillrács rögzítésére, illetve tárcsás grillezésre.

2. Főbb tulajdonságai

Magas hatásfok: egy töltet fapelletet (kb. 2-2,5 kg = 80-120 Ft) 3-4 óra alatt fogyaszt el maximális teljesítmény mellett, ez alatt egy 12-15 fős csoportra elkészíthető egy bogrács étel.

Elektronikus vezérlésű, melynek segítségével, konyhai gáztűzhelyekhez hasonlóan szabályozható a láng, illetve a teljesítmény. Ennek köszönhetően elkerülhető többek között a készülő étel odaégése. A vezérlő újratölthető 12 voltos zselés akkumulátorról üzemel, mely egy töltéssel 24-48 órán át működik. Nem képződik látható füstgáz: a tűzhely a fagázt tökéletesen elégeti, így működés során a készülék közvetlen környezetében tartózkodókat megkíméli a kellemetlen hatású füstöléstől.

3. Üzembe helyezés

Töltsük tele a készülék hengeres részét fapellettel. Ezt követően törjünk le egy kis darabot a grill gyújtósból és tegyük a betöltött pellet tetejére. Nyomjuk bele a pelletbe kb. 2 cm mélyen és gyújtsuk meg. Kapcsoljuk be a készülék tápegységét és a fordulatszám szabályzó gombbal állítsuk be a kívánt égési teljesítményt. A begyújtás után kb. 3-5 percen belül a berendezés már megfelelően működik.

Tegyük rá a tetejére a használni kívánt égőfejet, és már főzhetünk vagy süthetünk rajta.

A főzés befejezése után a készülékben esetleg megmaradó pelletet teljesen ki kell fogyasztani (fáklya is csatlakoztatható a készülékhez!)

Üzem közben a készülék oldalát tilos megérinteni, mert égési sérülést okozhat!

Gondoskodjunk arról, hogy a főzés befejezése után tűz ne maradjon a készülékben!

A készüléket zárt térben tilos használni!

A készülék felügyeletet igényel!

4. A készülék részegységei

Bográcstartó

Égőfej

Fogantyú

Készülékház

Hálózati csatlakozó és akkutöltő

Főkapcsoló

Ventilátor fordulat szabályzó

Akku tartó

Ventilátor

Hamuzó ajtó


5. A készülék az alábbi szabványoknak felel meg:

MSZ EN 12100-2 : 2004 Gépek biztonsága. Alapfogalmak, a kialakítás általános elvei

1. rész : Fogalmak és általános elvek.

MSZ EN 563 : 1997 Gépek biztonsága. Megérinthető felületek hőmérséklete. Ergonómiai adatok a meleg felületek hőmérsékleti határértékeinek megállapításához.

2. rész : Műszaki alapelvek és előírások.

MSZ EN 614-1 : 1998 Gépek biztonsága. A kialakítás ergonómiai elvei